Lee's Next Project

Share you PDE file with our community

Posts: 16
Joined: Fri Nov 11, 2016 11:08 am
PostPosted: Tue Sep 05, 2017 10:45 pm
For the PH, I've tried changing each switch with a fresh one and I have the same issues. I'm leaving the switches out of the tank for now and want to see how we track for a few days. There is some evidence that the ph probe may have started dying, but it's not enough data as if it did, it looks like the ph was dropping from 7.89 on Wednesday afternoon when we got home, never came up as it would during it's normal cycle during the day. It dropped to 7.22 by Thursday morning, and only reached a peak of 7.6 on Thursday off from a usual ~8.4 at the top of the cycle. The other odd thing is that while we were away, ph usually goes up when no one is home expelling CO2. While the PH rose initially when we left, by the time we got home it seems like it had dropped a few points during the week. Anyway, I've hacked the calibration to give me a good number. Let's see how it behaves without the switches in. If it continues to drop, I'll get a new one.

Posts: 11929
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm
PostPosted: Wed Sep 06, 2017 3:29 pm
Where was this code?
Is it something you added to the hub firmware or something existing on the libraries?
Are you seeing WLC3:xxx on the cloud out channel?
If you are, are you seeing "WL calibration" on the serial log dump of the cloud hub?
Roberto.
User avatar
Posts: 5337
Joined: Fri Jul 20, 2012 9:42 am
PostPosted: Wed Sep 06, 2017 4:32 pm
Oh it was my code added because its not recording on the cloud hub. Will need to do some more tests, its hard now with the controller upstairs and the sensor in the basement :)

Posts: 11929
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm
PostPosted: Wed Sep 06, 2017 4:42 pm
Everything to be monitored can be done on your laptop, can't you?
Start calibration on RA*.
Then on your laptop, launch mosquitto to monitor cloud traffic and minicom for hub serial, right?
Roberto.
User avatar
Posts: 5337
Joined: Fri Jul 20, 2012 9:42 am
PostPosted: Wed Sep 06, 2017 4:55 pm
Yes, was focused on getting everything working :)
User avatar
Posts: 5337
Joined: Fri Jul 20, 2012 9:42 am
PostPosted: Wed Sep 06, 2017 7:30 pm
No laptop though actually :(
Previous

Return to My PDE/INO file

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron