Weather Simulation for Dimming expansion module

Share you PDE file with our community

Posts: 329
Joined: Fri May 17, 2013 1:35 pm
PostPosted: Sun Jun 02, 2013 3:08 pm
The following features were automatically added:
Watchdog Timer
Version Menu

The following features were detected:
Simple Menu
Binary sketch size: 20,366 bytes (of a 258,048 byte maximum)
C:\Program Files (x86)\Reef Angel Controller\hardware/tools/avr/bin/avrdude -CC:\Program Files (x86)\Reef Angel Controller\hardware/tools/avr/etc/avrdude.conf -v -v -v -v -patmega2560 -cstk500v2 -P\\.\COM3 -b115200 -D -Uflash:w:C:\Users\CHRIST~1\AppData\Local\Temp\build1339424212411784875.tmp\sketch_jun02b.cpp.hex:i

avrdude: Version 6.0, compiled on Apr 6 2012 at 19:29:19
Copyright (c) 2000-2005 Brian Dean, http://www.bdmicro.com/
Copyright (c) 2007-2009 Joerg Wunsch

System wide configuration file is "C:\Program Files (x86)\Reef Angel Controller\hardware/tools/avr/etc/avrdude.conf"

Using Port : \\.\COM3
Using Programmer : stk500v2
Overriding Baud Rate : 115200
Rebooting Reef Angel Controller
avrdude: Send: . [1b] . [01] . [00] . [01] . [0e] . [01] . [14]
avrdude: Recv:
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_getsync(): timeout communicating with programmer

avrdude done. Thank you.
tried loading and got this error
Image
User avatar
Posts: 5421
Joined: Fri Jul 20, 2012 9:42 am
PostPosted: Sun Jun 02, 2013 3:12 pm
If its from the original code it will assume that you are in GMT. So that makes things a but tricky.
User avatar
Posts: 5421
Joined: Fri Jul 20, 2012 9:42 am
PostPosted: Sun Jun 02, 2013 3:13 pm
That error usually needs cable reseated or even a reboot required (issues with serial port)

Posts: 329
Joined: Fri May 17, 2013 1:35 pm
PostPosted: Sun Jun 02, 2013 3:16 pm
how do you reboot? also how would i set it to my time zone?
Image

Posts: 20
Joined: Thu Apr 25, 2013 10:12 pm
PostPosted: Sun Jun 02, 2013 5:35 pm
Make sure you set the controller to Reef Angel w/optiboot. Got timeout errors too when I tried to upload until Roberto said to set it to that option.

And yes, regardless of the coordinates you enter, it should adjust it to match your timezone.

Posts: 329
Joined: Fri May 17, 2013 1:35 pm
PostPosted: Sun Jun 02, 2013 5:36 pm
ok cool thanks will give it another go
Image

Posts: 329
Joined: Fri May 17, 2013 1:35 pm
PostPosted: Sun Jun 02, 2013 5:39 pm
and presto it loaded without errors....now we will see if everything works as it should.....AWESOME!!!
Image

Posts: 329
Joined: Fri May 17, 2013 1:35 pm
PostPosted: Sun Jun 02, 2013 5:58 pm
ok so i loaded the program and lights were on for a few mins then they just completly shut off, my whites are at 8% and lights should kick off at 10% but my blues are showing at 16% so they should still be on. i also staggard my lights to go at different times left should be 30mins before middle and middle 30 mins before right. the only thing i would think that would cause that is the flicker settings? anyone agree or disagree?
YOU MUST READ EVERY WORD IN THIS SECTION IN ORDER TO APPROPRIATELY CONFIGURE THIS PROGERAM- READ EVERY LINE BELOW///
byte ChMax[]={102,89,102,89,102,89,0,0};//Incremental value (Max-flicker) above flicker you want as max intensity (!!!!!!! Light Set Point is ChMax PLUS Flicker !!!!!!)
byte flicker[]={29,29,29,29,29,29,0,0};//need to input actual values here for flicker point on all channels in PWM expansion box

also do i need to change anything with my original light schedual, will that interfere with this coding? reason i ask is since i loaded the new coding it should off set my lefts by 30 mins each from the way i set them up but all whites are reading same percent and all blues are reading same percent almost like my wizard set up for lights is interfering with this code?
Image

Posts: 20
Joined: Thu Apr 25, 2013 10:12 pm
PostPosted: Sun Jun 02, 2013 9:07 pm
Did you modify the ChOffset settings? Those are what will determine how much (if any) delay and advance is configured for sunset and sunrise.

As far as I know, any settings you coded into your RA module with the wizard should have no effect, since the Weather Sim code takes over the PWM dimming completely.

Posts: 329
Joined: Fri May 17, 2013 1:35 pm
PostPosted: Mon Jun 03, 2013 4:38 am
yes i set the offset by 2hrs

//THESE values are the number of seconds that a particular channel will be offset from the rise/set time, i.e. negative to rise earlier/set earlier
int Choffset[]={
-7200,7200,-7200,7200,-6600,6600,-6600,6600,-6000,6000,-6000,6000,0,0,0,0};
now when i woke up this morning my lights look like there on full power but my RA display and the portal are showing that my blues are at 4%. so it seems the wizard is still working the display but the coding is working the expansion. only question i have is why is it so bright this early in the morning? is it going to get brighter? how do i tell what % its really at?
Image
PreviousNext

Return to My PDE/INO file

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron