Web Banners

Would you like to help?
Share your walkthrough tutorial with others

Posts: 327
Joined: Tue Mar 22, 2011 12:45 am
Location: San Diego, CA
PostPosted: Mon Jun 20, 2011 5:58 pm
awesome stuff! The new banners, plus working with Dave to test out the new client, plus LEDs today! And I made a webpage that maximized this banner and when I view it on my phone, it's PERFECT! Awesome stuff! I love my RA and this community!

Image

I am loving the LEDs and controller with my RA! Can we add the percentages to the web banner? Is that possible? That's be cool to see I think.
User avatar
Posts: 105
Joined: Sun Mar 20, 2011 12:38 am
Location: France
PostPosted: Tue Sep 13, 2011 12:01 am
Hello ! ;-)

Can we have time option on all banner style please?

This one doesn't work with time : "&time=+14"
Image

This one is nice but I think a little too big
Image

thx :mrgreen:
Fresh Water Aquarium 180*60*80
Salt Water Aquarium 60*60*60
Click Here to see the Video of my Fresh Water Aquarium
Image

Posts: 243
Joined: Thu Sep 01, 2011 8:44 pm
PostPosted: Sun Sep 18, 2011 9:33 pm
Two questions, and I may be missing something obvious...
First, is there a way to change the web banner in the Client software, in mine it always has version 2, and I can't see where to change that...

Second, how do I get the banner to show up in my signature in message boards, like on ReefCentral? I past the link in, but it just gives the link, not the banner...
Thanks
Rob
Image
User avatar
Posts: 2761
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:20 pm
Location: Illinois
PostPosted: Mon Sep 19, 2011 6:44 am
psyrob wrote:Two questions, and I may be missing something obvious...
First, is there a way to change the web banner in the Client software, in mine it always has version 2, and I can't see where to change that...

You can't change the URL link inside the Client Suite for the web banner. You don't have to always use style 2. All you have to do is change style2 to one of the other styles inside your web browser. If you like style 6, then use the link below.

Second, how do I get the banner to show up in my signature in message boards, like on ReefCentral? I past the link in, but it just gives the link, not the banner...

To use the banner as a signature, you will want to make sure you use it as source for the image. So however you paste images/link images in RC is how you would do it. On here, you will do something like this:
Code: Select all
[img]http://www.reefangel.com/status/image_style6.aspx?id=rimai[/img]

And that will use the banner as the source for the image.

curt

Posts: 160
Joined: Thu Nov 24, 2011 9:50 pm
Location: Golden, CO
PostPosted: Tue Dec 06, 2011 7:13 pm
dmolton wrote:
Ace25 wrote:Silly question that I didn't want to start a whole thread for, how do we get our own ID? I am thinking it isn't as simple as creating an account on the forums, is it? Somehow I missed the instructions that explain that part.


just pick an ID you think that is unique to you and hope someone isn't already using it. You can test it out by browsing to one of the links provided and swapping out the "rimia" part out at the end of the url with the id you would like to use. If it's not being used, you will see a blank banner, otherwise you'll see the temp/relay values of the user who is currently using that part:

http://www.reefangel.com/status/image_style2.aspx?id=rimai << swap out the bold rimai part then copy/paste into a web browser and see what comes up.



Man I feel stupid right now :cry:

How do I associate tkeracer619 with my data. Is this something I have to program into the controller?

tkeracer619 isn't being used. I want to use it. Now what?
Image

Posts: 12510
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm
PostPosted: Tue Dec 06, 2011 8:08 pm
Several people use the Client software, but some also use code in the PDE file.
The code in the PDE requires wifi attachment.
Which one would you prefer using?
Roberto.

Posts: 160
Joined: Thu Nov 24, 2011 9:50 pm
Location: Golden, CO
PostPosted: Tue Dec 06, 2011 8:25 pm
Wifi.

When I set it up I clicked the box that says monitoring or whatnot.

Also when I setup wifi I selected the reefangel website (one of the two stock options) when using the graphical wifi utility


OK so I found this via google and see whats required. I was thinking the wifi module would do the updating to the banner for me. Didn't realize I needed a pc to do this for me. Have a couple servers with battery backup so I will toss it on one of those.
http://www.reefangel.com/Community.Enab ... anner.ashx
Image

Posts: 12510
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm
PostPosted: Tue Dec 06, 2011 11:03 pm
Wifi can send webbanner data too :)

Here is what you need:
Place this above the setup() function:
Code: Select all
// Labels for the web banner
#include <avr/pgmspace.h>
prog_char id_label[] PROGMEM = "tkeracer619";
prog_char probe1_label[] PROGMEM = "Temp1";
prog_char probe2_label[] PROGMEM = "Temp2";
prog_char probe3_label[] PROGMEM = "Temp3";
prog_char relay1_label[] PROGMEM = "Relay1";
prog_char relay2_label[] PROGMEM = "Relay2";
prog_char relay3_label[] PROGMEM = "Relay3";
prog_char relay4_label[] PROGMEM = "Relay4";
prog_char relay5_label[] PROGMEM = "Relay5";
prog_char relay6_label[] PROGMEM = "Relay6";
prog_char relay7_label[] PROGMEM = "Relay7";
prog_char relay8_label[] PROGMEM = "Relay8";

PROGMEM const char *webbanner_items[] = {
id_label, probe1_label, probe2_label, probe3_label, relay1_label, relay2_label,
relay3_label, relay4_label, relay5_label, relay6_label, relay7_label, relay8_label};

Make sure to change the labels to whatever you have in your setup. Also, don't use spaces.

Then place this inside the setup():
Code: Select all
ReefAngel.LoadWebBanner(pgm_read_word(&(webbanner_items[0])), SIZE(webbanner_items));
ReefAngel.Timer[4].SetInterval(180); // set interval to 180 seconds
ReefAngel.Timer[4].Start();

And this in the loop():
Code: Select all
if(ReefAngel.Timer[4].IsTriggered())
{
ReefAngel.Timer[4].Start();
ReefAngel.WebBanner();
}
Roberto.

Posts: 160
Joined: Thu Nov 24, 2011 9:50 pm
Location: Golden, CO
PostPosted: Wed Dec 07, 2011 8:48 am
Sweet thanks! Will give it a try this weekend.
Image

Posts: 160
Joined: Thu Nov 24, 2011 9:50 pm
Location: Golden, CO
PostPosted: Thu Mar 01, 2012 3:02 pm
Web Banner addresses have changed with the new Libraries.
Image
PreviousNext

Return to Tutorials

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest