Newbie needs a little help please

New members questions

Posts: 7
Joined: Mon Feb 27, 2017 7:22 pm
PostPosted: Tue Mar 07, 2017 9:12 am
I bought a used RA Plus and trying to get rolling:

Code I generated from the wizard pasted below after the questions:

Is my unit a RA plus - person selling it sold it as RA plus, but doesnt say Plus on the outside -when I used the app and upload no issues while using the RA plus selected.

Wifi Related:
I can use the app/computer to view x.x.x.x:2000 and also view it externally using the external ip address on the phone app/computer outside my network
When I log in to the portal here is what I get:

Reef Angel wifi address:
My reefangelid:
rrr757
Connection Status:
Unreachable Address

Last Update:
3/7/2017, 1:43:54 AM
Displaying data from:
Webbanner database

Odd thing was I was able to create my labels on the portal and pull them in from the phone app.I can see there is no wifi address - assuming thats what I missed somewhere.What do I need to add to get the portal working, figured I missed/skipped a step somewhere.


Heater question: I used the heater on standardheater port7. But when I look at the relay - it's always on auto but always red(off) and my temprature is always in the range where the switch should be green any suggestions - I used the wizard to set that stuff up.

Ph - probe - I have read on and off reviews of the ph probe calibration, is it worth getting in yall's experience (yes from Texas)

I am still researching and learning, just glad I was able to get as far as I did yesterday - probably bothered the crap out of Roberto, lol.

I do have AI sol whites (2 units) and 2 jebao rw-4 that i will get cables for and program eventually so any links or code for what you have done with those would be great


Here is my code that was uploaded:


Here is my code that was uploaded:

#include <ReefAngel_Features.h>
#include <Globals.h>
#include <RA_Wifi.h>
#include <Wire.h>
#include <OneWire.h>
#include <Time.h>
#include <DS1307RTC.h>
#include <InternalEEPROM.h>
#include <RA_NokiaLCD.h>
#include <RA_ATO.h>
#include <RA_Joystick.h>
#include <LED.h>
#include <RA_TempSensor.h>
#include <Relay.h>
#include <RA_PWM.h>
#include <Timer.h>
#include <Memory.h>
#include <InternalEEPROM.h>
#include <RA_Colors.h>
#include <RA_CustomColors.h>
#include <Salinity.h>
#include <RF.h>
#include <IO.h>
#include <ORP.h>
#include <AI.h>
#include <PH.h>
#include <WaterLevel.h>
#include <Humidity.h>
#include <DCPump.h>
#include <PAR.h>
#include <ReefAngel.h>

////// Place global variable code below here


////// Place global variable code above here


void setup()
{
// This must be the first line
ReefAngel.Init(); //Initialize controller
ReefAngel.Use2014Screen(); // Let's use 2014 Screen
// Ports toggled in Feeding Mode
ReefAngel.FeedingModePorts = Port1Bit | Port4Bit | Port5Bit | Port8Bit;
// Ports toggled in Water Change Mode
ReefAngel.WaterChangePorts = Port1Bit | Port3Bit | Port4Bit | Port5Bit | Port8Bit;
// Ports toggled when Lights On / Off menu entry selected
ReefAngel.LightsOnPorts = 0;
// Ports turned off when Overheat temperature exceeded
ReefAngel.OverheatShutoffPorts = Port4Bit | Port5Bit | Port7Bit;
// Use T1 probe as temperature and overheat functions
ReefAngel.TempProbe = T1_PROBE;
ReefAngel.OverheatProbe = T1_PROBE;
// Set the Overheat temperature setting
InternalMemory.OverheatTemp_write( 850 );
ReefAngel.AddWifi();

// Ports that are always on
ReefAngel.Relay.On( Port1 );
ReefAngel.Relay.On( Port2 );
ReefAngel.Relay.On( Port3 );
ReefAngel.Relay.On( Port6 );
ReefAngel.Relay.On( Port8 );

////// Place additional initialization code below here


////// Place additional initialization code above here
}

void loop()
{
ReefAngel.StandardHeater( Port7,700,790 );
////// Place your custom code below here


////// Place your custom code above here

// This should always be the last line
ReefAngel.Portal( "rrr757" );
ReefAngel.DDNS( "cad42" ); //
ReefAngel.ShowInterface();
}


Thanks
Mickey

Thanks
Mickey
Attachments
controllerstatus.png
temp/relay status
controllerstatus.png (26.35 KiB) Viewed 638 times
Image

Posts: 12242
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm
PostPosted: Tue Mar 07, 2017 9:23 am
I think the first thing you may be missing is that the wifi attachment hasn't contacted the portal yet to send your latest external ip address yet.
You will need to update the wifi attachment.
Follow the update instructions here: viewtopic.php?f=3&t=4601
Roberto.

Posts: 7
Joined: Mon Feb 27, 2017 7:22 pm
PostPosted: Tue Mar 07, 2017 9:43 am
The link you provided is to cloud wifi sample with the cloudwifi information to use. Should it be a different link, I am using the regular wifi attachment.
Image

Posts: 12242
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm
PostPosted: Tue Mar 07, 2017 9:45 am
My bad.
I updated the post with the correct link.
Roberto.

Posts: 7
Joined: Mon Feb 27, 2017 7:22 pm
PostPosted: Tue Mar 07, 2017 11:04 am
Any idea on the heater issue based on the code of why it shows red when it should be green? I just talked with the previous owner, he said he upgraded the board to a plus.

I will try out the wifi fix tomorrow.
Image

Posts: 12242
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm
PostPosted: Tue Mar 07, 2017 11:16 am
Heater will turn on when it reaches 70.0 or below and turn off when it goes above 79.0.
If it is showing off at 77.0, it means it is going down and it will only turn on when it reaches 70.0.
Roberto.

Posts: 7
Joined: Mon Feb 27, 2017 7:22 pm
PostPosted: Tue Mar 07, 2017 12:01 pm
Ah I had it backwards. Thanks so much. Will change that and test it out.
Image

Posts: 7
Joined: Mon Feb 27, 2017 7:22 pm
PostPosted: Tue Mar 07, 2017 7:16 pm
so I changed it both ways, I used the wizard and set to turn on at 70 and off at 79

generated this line: ReefAngel.StandardHeater( Port7,700,790 );

I even reversed it and still no luck, the overheat works but I cant get the plug to go from auto(red) to be on in that range? anything I am doing wrong? I am doing dry runs to make sure everything works before I start plugging it in, the heater is one that I still havent been able to get working. I also tried changing the port and same behavior?
Image

Posts: 7
Joined: Mon Feb 27, 2017 7:22 pm
PostPosted: Tue Mar 07, 2017 7:48 pm
Nevermind, found this in the forums, great explanation from Roberto:
Ok, so let me try to explain this again....
The heater will only turn on when it hit the low temp setting and turn off when it hits the high temp setting.
So, until the temp goes down to 70 degress, the heater won't turn on. The minute it hits 70, it will turn on and it will not turn off until it hits 78 degrees. The minute it hits 78, it turns off and will remain off until it hits 70 degress again and the cycle repeats.
Image

Posts: 12242
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm
PostPosted: Tue Mar 07, 2017 7:52 pm
That's exactly the same I type above, isn't it?
Roberto.
Next

Return to For New Members

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests