"Entry" Level Controllable Pumps?

Talk about you and your tank/equipment

Posts: 278
Joined: Wed Jan 23, 2013 12:36 pm
PostPosted: Tue Feb 26, 2013 9:28 am
Just get the $119 relay expansion or the $89 replacement relay box?
Image
User avatar
Posts: 818
Joined: Tue May 29, 2012 2:12 pm
Location: Christopher, IL
PostPosted: Tue Feb 26, 2013 11:12 am
Or use wall timers. Lol. They are just MH after all. On and off. Ya know? Whaaalllaaa two free RA Relay ports.
Out for now...but not over.

VISIT: Ethernet Module/Wifi Alternative
User avatar
Posts: 5349
Joined: Fri Jul 20, 2012 9:42 am
PostPosted: Tue Feb 26, 2013 11:20 am
You'd need the expansion not the replacement box to get extra ports :)

Posts: 278
Joined: Wed Jan 23, 2013 12:36 pm
PostPosted: Tue Feb 26, 2013 12:08 pm
I COULD use timers...But then they wouldnt go off in Feed Mode. Im thinking about the current applied to the relay. I have also have a Coral Vue(?!?) 3lt MH150 Sunpac ballasts that only has one plug which draws 1.5 amp per ballast(4.5), I currently have on my tank 2 MH175 Advance M57 that draw 2.02 (4.04). NOW that being said, and Im no electrican by any means, wouldnt you think I was in the clear?
Image

Posts: 12246
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm
PostPosted: Tue Feb 26, 2013 12:13 pm
Inrush is different than operating current.
If you check the ballast spec, you will see something like 30 or 40A for each ballast.

Sent from my Galaxy S3 using Tapatalk 2
Roberto.

Posts: 278
Joined: Wed Jan 23, 2013 12:36 pm
PostPosted: Tue Feb 26, 2013 12:50 pm
Inrush for the ADV M57 @ 120v is 18amps, 2 would be 36amps. What are these relays rated to? I also remember someone saying certain ports were designed for the wave maker function. Is this true that all of the relay ports are not the same?

Thanks
Image

Posts: 12246
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm
PostPosted: Tue Feb 26, 2013 12:55 pm
16A
Yes, port 5 & 6 have dampening components to reduce inductive spike.

Sent from my Galaxy S3 using Tapatalk 2
Roberto.

Posts: 278
Joined: Wed Jan 23, 2013 12:36 pm
PostPosted: Tue Feb 26, 2013 1:04 pm
Ouch! I guess Im not even close then....Im over the capactiy now?!??!
Image

Posts: 278
Joined: Wed Jan 23, 2013 12:36 pm
PostPosted: Tue Feb 26, 2013 8:03 pm
OK I moved the MH to 7-8. Ive quickly searched for the 5-6 wavemaker pulse code. Anyone wanna offer it up? I think Im getting to where I could mold it to my application. Im not sure if I want it to turn off when the light are off or not...play it by ear. Thanks a bunch!!
Image

Posts: 278
Joined: Wed Jan 23, 2013 12:36 pm
PostPosted: Wed Feb 27, 2013 8:24 am
Is this the code?
ReefAngel.Timer[1].SetInterval(random(15,90));
ReefAngel.Timer[1].Start();
ReefAngel.Relay.Toggle(Port5);
ReefAngel.Relay.Toggle(Port6);
Image
PreviousNext

Return to You and your tank

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron