Can someone tell my why my lights aren't working?

MDB1029
Posts: 178
Joined: Wed Nov 12, 2014 3:10 pm
Location: An Oklahoman in Ohio

Re: Can someone tell my why my lights aren't working?

Post by MDB1029 »

I am going to add and upload this now. With the code this way, will I be able to change the %s from the internal memory or the app?
Image
MDB1029
Posts: 178
Joined: Wed Nov 12, 2014 3:10 pm
Location: An Oklahoman in Ohio

Re: Can someone tell my why my lights aren't working?

Post by MDB1029 »

Code: Select all

      ReefAngel.PWM.SetChannel(0,PWMSlope(10,0,20,0,0,30,60,0));  // Whites from 1000 to 2200 with a 60 minute ramp
      ReefAngel.PWM.SetChannel(1,PWMParabola(9,30,20,30,5,30,0));  // Blues from 0930 to 2230 on a parabola
      ReefAngel.StandardLights(Port7,18,0,10,0);  // Fuge light from 1800 to 1000
Is this missing a 0 at the end of the blue channel?
Image
User avatar
cosmith71
Posts: 1437
Joined: Fri Mar 29, 2013 3:51 pm
Location: Oklahoma City

Re: Can someone tell my why my lights aren't working?

Post by cosmith71 »

I don't believe so. PWMParabola takes one less argument than PWMSlope.

--Colin
MDB1029
Posts: 178
Joined: Wed Nov 12, 2014 3:10 pm
Location: An Oklahoman in Ohio

Re: Can someone tell my why my lights aren't working?

Post by MDB1029 »

I have this uploaded with the change. I know it doesn't change with the app but not sure if it will or not. I won't know if it is working correctly until i drive on my street after work and see the lights on or not.
Image
User avatar
cosmith71
Posts: 1437
Joined: Fri Mar 29, 2013 3:51 pm
Location: Oklahoma City

Re: Can someone tell my why my lights aren't working?

Post by cosmith71 »

You should be able to override the percentage with the app. Go to the "Dimming" page and long press the value to bring up a slider. Make sure it's the dimming page that show all 6 channels and not the main "controller" page that has temps, pH, etc on it.

If you want to use the memory locations to change max brightness, times, etc. then it won't work. Lets get the basics first and then we can do that.

--Colin
MDB1029
Posts: 178
Joined: Wed Nov 12, 2014 3:10 pm
Location: An Oklahoman in Ohio

Re: Can someone tell my why my lights aren't working?

Post by MDB1029 »

So the lights were shining down the street when i turned the corner at 15 past midnight. So still not working properly.

With the wiring, I have channel 0 going to 2 drivers which go to my white lights and channel 1 also goes to 2 drivers which go to my blue lights. Would this have some effect on why this is not working? I have checked over all the wiring and can't find anything wrong with it, not saying i am not missing something though.
Image
User avatar
cosmith71
Posts: 1437
Joined: Fri Mar 29, 2013 3:51 pm
Location: Oklahoma City

Re: Can someone tell my why my lights aren't working?

Post by cosmith71 »

2 drivers shouldn't be a problem. Up until recently I was running 4 per channel.

I think there is a hardware problem.

Do you have a voltmeter? Can you check the voltage across your PWM outputs on the dimming expansion? Need to know the voltage between channel 0 and ground, and channel 1 and ground, and the percentage they're supposed to be running at.

--Colin
MDB1029
Posts: 178
Joined: Wed Nov 12, 2014 3:10 pm
Location: An Oklahoman in Ohio

Re: Can someone tell my why my lights aren't working?

Post by MDB1029 »

Channel 0 - 11.9 v dc at 16%
Channel 1 - 11.12 v dc at 30%

This is on the 20V DC setting
Image
User avatar
cosmith71
Posts: 1437
Joined: Fri Mar 29, 2013 3:51 pm
Location: Oklahoma City

Re: Can someone tell my why my lights aren't working?

Post by cosmith71 »

Did you check on the dimming expansion? Should be less than 5v.
User avatar
Sacohen
Posts: 1833
Joined: Sun Apr 21, 2013 6:25 am
Location: Davie, FL

Re: Can someone tell my why my lights aren't working?

Post by Sacohen »

That doesn't seem correct.
First of all are you sure you have the jumpers on the dimming module set to 0-5v becuase you shouldn't be getting 11v out of it if you do.

Second of all 30% of 12v is 3.6v not 11.12v and 16% of 12v is 1.92v. 30% of 5v would be 1.5v and 16% of 5v would be 0.8v.

I hope you didn't fry your drivers by sending them 0-12v instead of 0-5v
MDB1029
Posts: 178
Joined: Wed Nov 12, 2014 3:10 pm
Location: An Oklahoman in Ohio

Re: Can someone tell my why my lights aren't working?

Post by MDB1029 »

The jumpers are set to 0-5v and i did check it at the dimming expansion.
Image
User avatar
cosmith71
Posts: 1437
Joined: Fri Mar 29, 2013 3:51 pm
Location: Oklahoma City

Re: Can someone tell my why my lights aren't working?

Post by cosmith71 »

Disconnect the dimming wires and check the dimming expansion again.
MDB1029
Posts: 178
Joined: Wed Nov 12, 2014 3:10 pm
Location: An Oklahoman in Ohio

Re: Can someone tell my why my lights aren't working?

Post by MDB1029 »

Copy of 20150812_121625.jpg
Copy of 20150812_121625.jpg (975.06 KiB) Viewed 6179 times
Image
User avatar
cosmith71
Posts: 1437
Joined: Fri Mar 29, 2013 3:51 pm
Location: Oklahoma City

Re: Can someone tell my why my lights aren't working?

Post by cosmith71 »

Looks correct. Disconnect the lead from channel 0 and check the DC voltage from there to the ground terminal. You shouldn't be getting any more than 5 volts and I want to isolate the dimming module from your dimmers to see where the extra voltage is coming from.
User avatar
cosmith71
Posts: 1437
Joined: Fri Mar 29, 2013 3:51 pm
Location: Oklahoma City

Re: Can someone tell my why my lights aren't working?

Post by cosmith71 »

What lighting setup are you using, BTW?

--Colin
MDB1029
Posts: 178
Joined: Wed Nov 12, 2014 3:10 pm
Location: An Oklahoman in Ohio

Re: Can someone tell my why my lights aren't working?

Post by MDB1029 »

I am using a DIY build from RapidLED. LDD-1000H drivers: 2 ,LDD-650H drivers: 2, Power Supply: SE-350-48 , 4 x SemiLEDs True UV LEDs (400-410nm), 16 x CREE XP-G2 Cool White LEDs, 16 x CREE XT-E Royal Blue LEDs.

LDD-1000 for 8 CWs x 2
LDD-650 for 8 RB & 2 UV x 2
Image
MDB1029
Posts: 178
Joined: Wed Nov 12, 2014 3:10 pm
Location: An Oklahoman in Ohio

Re: Can someone tell my why my lights aren't working?

Post by MDB1029 »

11.25 from channel 0 to grd with no line going into channel 0.

Should I disconnect the drivers from the dimmer signal if it is sending this amount of voltage?

I really don't want/ can't replace them right now?
Image
User avatar
cosmith71
Posts: 1437
Joined: Fri Mar 29, 2013 3:51 pm
Location: Oklahoma City

Re: Can someone tell my why my lights aren't working?

Post by cosmith71 »

Yep, and PM Roberto to see if he has any ideas. I don't think the dimming module should be putting out 11.25v under any circumstances.
MDB1029
Posts: 178
Joined: Wed Nov 12, 2014 3:10 pm
Location: An Oklahoman in Ohio

Re: Can someone tell my why my lights aren't working?

Post by MDB1029 »

I appreciate all your help.
Image
User avatar
cosmith71
Posts: 1437
Joined: Fri Mar 29, 2013 3:51 pm
Location: Oklahoma City

Re: Can someone tell my why my lights aren't working?

Post by cosmith71 »

FWIW, I accidentally had one of mine set to 10V for a period of time with no ill effects.

Let us know if you get it working.

--Colin
rimai
Posts: 12881
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm

Re: Can someone tell my why my lights aren't working?

Post by rimai »

Do you have any other expansion modules?
What kind of head unit are you using?
Roberto.
MDB1029
Posts: 178
Joined: Wed Nov 12, 2014 3:10 pm
Location: An Oklahoman in Ohio

Re: Can someone tell my why my lights aren't working?

Post by MDB1029 »

I have no other expansion modules, only the wifi. I am using the RA Plus with PWM dimming
Image
rimai
Posts: 12881
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm

Re: Can someone tell my why my lights aren't working?

Post by rimai »

Can you open the case and verify that you have all 3 jumpers inside.
They should come by default, but it could have been missed.
Roberto.
rimai
Posts: 12881
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm

Re: Can someone tell my why my lights aren't working?

Post by rimai »

Also, run the I2CScanner code and send the results:
http://forum.reefangel.com/viewtopic.php?p=18831#p18831
Roberto.
MDB1029
Posts: 178
Joined: Wed Nov 12, 2014 3:10 pm
Location: An Oklahoman in Ohio

Re: Can someone tell my why my lights aren't working?

Post by MDB1029 »

3 jumpers are there

Took forever to get this done due to my shitbox computer but here it is:


I2CScanner ready!
starting scanning of I2C bus from 1 to 128...
addr: 1 addr: 2 addr: 3 addr: 4
addr: 5 addr: 6 addr: 7 addr: 8
addr: 9 addr: A addr: B addr: C
addr: D addr: E addr: F addr: 10
addr: 11 addr: 12 addr: 13 addr: 14
addr: 15 addr: 16 addr: 17 addr: 18
addr: 19 addr: 1A addr: 1B addr: 1C
addr: 1D addr: 1E addr: 1F addr: 20 found!
addr: 21 addr: 22 addr: 23 addr: 24
addr: 25 addr: 26 addr: 27 addr: 28
addr: 29 addr: 2A addr: 2B addr: 2C
addr: 2D addr: 2E addr: 2F addr: 30
addr: 31 addr: 32 addr: 33 addr: 34
addr: 35 addr: 36 addr: 37 addr: 38
addr: 39 addr: 3A addr: 3B addr: 3C
addr: 3D addr: 3E addr: 3F addr: 40
addr: 41 addr: 42 addr: 43 addr: 44
addr: 45 addr: 46 addr: 47 addr: 48
addr: 49 addr: 4A addr: 4B addr: 4C
addr: 4D addr: 4E addr: 4F addr: 50 found!
addr: 51 addr: 52 addr: 53 addr: 54 found!
addr: 55 addr: 56 addr: 57 addr: 58
addr: 59 addr: 5A addr: 5B addr: 5C
addr: 5D addr: 5E addr: 5F addr: 60
addr: 61 addr: 62 addr: 63 addr: 64
addr: 65 addr: 66 addr: 67 addr: 68 found!
addr: 69 addr: 6A addr: 6B addr: 6C
addr: 6D addr: 6E addr: 6F addr: 70
addr: 71 addr: 72 addr: 73 addr: 74
addr: 75 addr: 76 addr: 77 addr: 78
addr: 79 addr: 7A addr: 7B addr: 7C
addr: 7D addr: 7E addr: 7F addr: 80

done
Image
rimai
Posts: 12881
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm

Re: Can someone tell my why my lights aren't working?

Post by rimai »

Yeah, I don't see the module in the list.
I sent you a PM with the RMA #.
Roberto.
MDB1029
Posts: 178
Joined: Wed Nov 12, 2014 3:10 pm
Location: An Oklahoman in Ohio

Re: Can someone tell my why my lights aren't working?

Post by MDB1029 »

Do i send the cables or just the expansion?
Image
rimai
Posts: 12881
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm

Re: Can someone tell my why my lights aren't working?

Post by rimai »

Just the module is fine
Roberto.
Post Reply