NEW RA* will not take initial setup


Posts: 12188
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm
PostPosted: Sat Mar 10, 2018 5:02 pm
Does it say cloud connected on status page of the controller?
Roberto.

Posts: 23
Joined: Sat Apr 01, 2017 9:03 pm
PostPosted: Sat Mar 10, 2018 5:59 pm
Yes lol

I just don't dont know what to do to make the wizard push code to it & to get my app to see it. My app doesn't seem to see the new controller (still sees the RA+ on the local network). Maybe my port & ip are wrong? Where do I verify?

Any setup instructions??

Is always says:

Progress: 100.00%
Your code was compiled sucessfully.

Remote upload firmware is ready.
Your Reef Angel Star should download and start the new firmware next time it connects to the server.
This process may take up to 5 minutes.

My code has the correct encryption // RA_STRING1=U2FsdGVkX19X+4/68xPrebFiXyZaGhB7f6S5dcIGZjg=


Thanks again for all of your help
Last edited by MDandD on Sat Mar 10, 2018 6:12 pm, edited 1 time in total.

Posts: 12188
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm
PostPosted: Sat Mar 10, 2018 6:11 pm
That's it.
It will update itself next time it connects to the portal.
Roberto.

Posts: 23
Joined: Sat Apr 01, 2017 9:03 pm
PostPosted: Sat Mar 10, 2018 6:13 pm
Why won't the app see it?

Not sure how to find the port & IP of the RA* but it still sees my local RA+

Posts: 12188
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm
PostPosted: Sat Mar 10, 2018 8:39 pm
I am assuming you are using the web based uapp, correct?
uapp
When setting up the new profile, you must leave port and ip address blank. If you already entered something, it is best to delete the profile and add another one.
Roberto.

Posts: 23
Joined: Sat Apr 01, 2017 9:03 pm
PostPosted: Sun Mar 11, 2018 11:36 am
So it connects to the web based Uapp - but the labels do not come over and it logs me out every time it gets closed.

The iPhone App does not connect at all. It is the latest version.

Posts: 12188
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm
PostPosted: Sun Mar 11, 2018 11:37 am
You need to download labels. Click the menu and you will see the option.
The iPhone app hasn't been updated to work with the new cloud server
Roberto.

Posts: 23
Joined: Sat Apr 01, 2017 9:03 pm
PostPosted: Sun Mar 11, 2018 12:25 pm
As for the labels, yes, I did that and nothing shows up. I guess I'll keep trying over time bc whatever bugs we are having with the RA* is preventing me from really using this like I did the RA+. I'll document what I did so far so people who buy it next can follow along.

Good to know about the iphone. I hope we can see that updated soon so I don't have to go through the login process every time I want to see parameters.

Thanks for all of your help and quick replies.
Previous

Return to Ask anything here

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron