Relay box - ports flickering

Basic / Standard Reef Angel hardware

Posts: 94
Joined: Fri Nov 14, 2014 8:27 am
PostPosted: Thu Sep 08, 2016 8:47 am
any ideas roberto?
Image

Posts: 12201
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm
PostPosted: Fri Sep 09, 2016 5:20 pm
Not sure what it is. Did anything change?
Roberto.

Posts: 94
Joined: Fri Nov 14, 2014 8:27 am
PostPosted: Sun Nov 27, 2016 7:14 am
Hi Roberto, I found out what's triggering this. Does the RA dimming module get affected by T5's with electronic ballast? The dimming module is controlling analog drivers for my LEDs.
Image

Posts: 12201
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm
PostPosted: Sun Nov 27, 2016 11:34 am
I could. You should keep cable away from any ballasts. The USB ones especially.
Roberto.

Posts: 91
Joined: Tue Apr 16, 2013 7:33 pm
Location: 650 Bay Area..
PostPosted: Fri Mar 17, 2017 11:07 pm
Old bump for my issue.. My expansion hub causes my extra relay box to flicker as well.. The relays will click every few mins to every few hours but constant. It's as far as I can tell not triggered by anything equipment wise . Took me a bit to find out what was going on but it's Def the expansion hub. I don't notice anything with the other add ons other than I would sometimes get reading of 0 in the levels on Reeftronics randomly.

Box is inside a sealed part of my stand away from the sump chamber so Def don't think water damage.. Any troubleshooting tips? What to look for visually inside the expansion? should I try all new usb cables?

As of now I'm not running any of my expansions other than the relay box..
My other hobby has 450rwhp and eats tires instead of mysis!

Posts: 12201
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm
PostPosted: Sat Mar 18, 2017 9:55 am
Are you using the original short USB cables?
Roberto.

Posts: 73
Joined: Mon Aug 05, 2013 3:16 am
PostPosted: Mon Apr 09, 2018 2:09 am
dapg8gt, did you get this figured out? This is the exact issue I am having - random flickering on different relays every few seconds to hours. I can't imagine there is water damage where I have it mounted.

Posts: 267
Joined: Fri Jul 20, 2012 7:13 am
Location: Oakley, CA
PostPosted: Mon Apr 09, 2018 6:51 am
I frequently run into this issue as well. Do you have a standard outlet box or the RANet outlet box? Are you using the expansion hub? Here's a few things to try when the flickering starts up again:

* Try re-seating all of your USB cables and try rearranging the cables in the expansion hub if you have one.
* Try unplugging your modules one by one and see if you can isolate the offending module.
* Even as far as eliminating the expansion hub.
* Try unplugging your hardware (pumps/lights) one by one and see if you can find anything there causing the problem.
* Make sure you don't have USB cables running in parallel with power cables.
* Make sure you're using the original USB cables as well. If not, make sure the cables you're using are as short as possible and have a Ferrite magnet choke on them.
* This one is a long shot but do you have more than one version of the Arduino IDE installed?

I've found that I also have to reboot my RA after making some of the changes listed above to get it to stop the flickering. Let me know what you find out. I'm still having the problem even after going through all of the steps above and would like to know what works or doesn't work for you. I'm pretty sure I've narrowed my problem down to the RA head unit itself at this point.

~Charlie

Posts: 267
Joined: Fri Jul 20, 2012 7:13 am
Location: Oakley, CA
PostPosted: Mon Apr 09, 2018 7:00 am
Couple more questions for you: How many relay boxes are you running? If more than one, is the flickering isolated to one box? If so, which one?

Posts: 73
Joined: Mon Aug 05, 2013 3:16 am
PostPosted: Mon Apr 09, 2018 4:35 pm
So I tried reseating and moving around all of the USB cables. I'm using only the USB cables that came with the system. I currently have an expansion hub with two relay expansion modules, one of the old boxier ones and one newer flatter one. I recently added the newer one but the issues were happening before I added it. I also have a 16 channel dimming expansion. I have not been able to isolate the offending piece yet as I need all of them plugged in to operate my tank. I'm trying to spend more time watching the controller to see if I can see which ones are switching randomly.
I do not have the USB cables running parallel with any power cables but they do cross over. I ordered some ferrite beads but I haven't received them yet.
I'm not sure if it's the same issue or not but I'm also having an issue with random sockets staying on or not turning on when they should, luckly this hasn't happened with the ATO yet, although it scares me thinking about it.
PreviousNext

Return to Standard

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 2 guests

cron