RA gone crazy. Please help

Basic / Standard Reef Angel hardware

Posts: 34
Joined: Tue Aug 22, 2017 8:00 pm
PostPosted: Tue Sep 12, 2017 6:02 pm
Hey @rimai.

Please help. Since I've installed the cloud. My reef angel has done this 2x

It will start flashing the red light (that show up when a timeout occur). And at this point it turns on all the relays. Especially the heat !!!!!

So I found my tank at 86 degrees at 7am this morning with all the lights on and heaters on with the ato overheat light on too. When I over rode the heat clear it then started flashing. Just like the first time.

This is the second time. Please help this can nuke my tank

Posts: 12188
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm
PostPosted: Tue Sep 12, 2017 8:13 pm
That's a bus lock.
It has nothing to do with the cloud attachment.
What expansion modules do you have?
Roberto.

Posts: 34
Joined: Tue Aug 22, 2017 8:00 pm
PostPosted: Wed Sep 13, 2017 3:50 am
Bluetooth. Now that I remember. It started when I Added the Bluetooth to the daisy chain
Wifi
Ph expansion
Relay expansion

Posts: 34
Joined: Tue Aug 22, 2017 8:00 pm
PostPosted: Wed Sep 13, 2017 3:53 am
I also here random clicking from the relays. When nothing is supposed to be turning on and off. Not sure if this is related.

Posts: 12188
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm
PostPosted: Wed Sep 13, 2017 8:22 am
it is something in the expansion bus. Not in the attachment port.
Roberto.

Posts: 34
Joined: Tue Aug 22, 2017 8:00 pm
PostPosted: Wed Sep 13, 2017 12:00 pm
So what do I do to fix it ?

Posts: 12188
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm
PostPosted: Wed Sep 13, 2017 12:38 pm
You need to find out what module is causing the issue. If it is not a module, it could be the head unit. The expansion bus starts in the head unit, travels through the svga cable, into the relay box and out in the USB connector where you normally connect the expansion modules. If you have corrosion anywhere, it could affect the bus signal.
Roberto.

Posts: 34
Joined: Tue Aug 22, 2017 8:00 pm
PostPosted: Wed Sep 13, 2017 3:27 pm
This happens intermittently. How do I make it happen ?

If not possible. What steps do I need to take to isolate when it does happen again ?

Should I un plug each relay one by one. I hope the head unit is not going. I just replaced the last one.

Posts: 12188
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm
PostPosted: Wed Sep 13, 2017 5:05 pm
When it happens again, disconnect one module at a time until the bus lock is cleared. Or unplug all expansion modules and connected t one at a time and watch to see if it happens.
Roberto.

Posts: 34
Joined: Tue Aug 22, 2017 8:00 pm
PostPosted: Thu Sep 14, 2017 4:46 am
Thanks roberto
Next

Return to Standard

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

cron