WiFi help

Basic / Standard Reef Angel hardware

Posts: 50
Joined: Mon Dec 18, 2017 7:42 pm
PostPosted: Mon Jan 08, 2018 7:48 pm
I got my WiFi in today not the cloud one. I went in to the WiFi set up, and the blue lights not flashing now. The green light is flashing, but the blue lights are off. Any help?
Image

Posts: 50
Joined: Mon Dec 18, 2017 7:42 pm
PostPosted: Mon Jan 08, 2018 8:49 pm
This is where I’m at
To be able to connect remotely to your controller from outside your wifi network, you will need to setup port forwarding on your router. The TCP port you need to forward to your wifi attachment is port 2000.
Most recent routers have UPnP capability. This utility will try to setup port forwarding automatically on any UPnP capable router that is compatible with the UPnPLib Java.
If the utility is successful on setting up port forwarding on your router, you will get a message below
download/file.php?id=343

Mine stays trying to connect to you router

Now when I'm trying to upload things into my RA+ on wizard no ports are showing up, but it is saying plugin found and connected even though nothing is plugged in. please someone help me
Image

Posts: 12288
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm
PostPosted: Tue Jan 09, 2018 12:32 pm
You will need to setup port forwarding on your router manually.
Is the USB programming cable connected to the PC?
The plugin the software we use to interface the USB programming cable to the web wizard.
If it says plugin found and connected, it means the plugin is running on your computer and is connected to the web wizard so you can use the USB programming cable on a web application running on a browser.
Web applications do not have direct access to peripherals connected to the computer for security reasons. So, a plugin application needs to the used to create that bridge interface.
Roberto.

Posts: 50
Joined: Mon Dec 18, 2017 7:42 pm
PostPosted: Tue Jan 09, 2018 3:24 pm
Ok I found out what was going on and corrected the issue with Wizard. Now how do I port forwarding on my router manually? I have a Apple AirPort Extreme router.
Image

Posts: 12288
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm
PostPosted: Tue Jan 09, 2018 3:37 pm
https://www.google.com/search?q=apple+a ... e&ie=UTF-8
Roberto.

Posts: 50
Joined: Mon Dec 18, 2017 7:42 pm
PostPosted: Tue Jan 09, 2018 6:00 pm
I have done that but I'm still getting trying to connect to router. i used the port 2000 as it shows on wifi utility and ip adress 10.0.1.2. anything else i can try? I have watched Vids and i have done everything they have said still the same.
Image

Posts: 12288
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm
PostPosted: Tue Jan 09, 2018 6:02 pm
The wifi utility will never show that port forward is setup even if you do it manually.
If you already done manually and you got green blinking on the wifi attachment, you are all set.
Roberto.

Posts: 50
Joined: Mon Dec 18, 2017 7:42 pm
PostPosted: Tue Jan 09, 2018 6:22 pm
Ok so now just plug it into the bottom of the controller. Then I should be able to get receive information on the portal?
Image

Posts: 12288
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm
PostPosted: Tue Jan 09, 2018 6:37 pm
Yeap, as long as the code of your controller has the wifi attachment enabled, you should be good.
Roberto.

Posts: 50
Joined: Mon Dec 18, 2017 7:42 pm
PostPosted: Tue Jan 09, 2018 6:52 pm
I clicked WiFi attachment in wizard. But I just tried the portal unreachable address under connection status
Image
Next

Return to Standard

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 4 guests

cron