Cloud Wifi Hub compile error

Basic / Standard Reef Angel hardware
User avatar
Posts: 29
Joined: Fri Sep 01, 2017 8:15 am
Location: Severna Park, MD
PostPosted: Sun Feb 11, 2018 7:01 pm
Box 1 is connected directly to the RA* head unit and ports do toggle with both Uapp and the Android App. Box 2 is connected to the Cloud Wifi hub and show the change on the screens, but the outlets don't come on.
Try to learn something about everything and everything about something... Thomas Huxley
210gal DT, 50gal sump/refug, Jebao DCP 10000 return, DIY built stand.
User avatar
Posts: 29
Joined: Fri Sep 01, 2017 8:15 am
Location: Severna Park, MD
PostPosted: Sun Feb 11, 2018 7:26 pm
To verify the cables and box worked, I connected Box 2 to the RA* (through an expansion hub) and the ports toggle off and on via the Uapp and Android App when connected that way.
Try to learn something about everything and everything about something... Thomas Huxley
210gal DT, 50gal sump/refug, Jebao DCP 10000 return, DIY built stand.

Posts: 12043
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm
PostPosted: Sun Feb 11, 2018 7:36 pm
Sorry, I missed the whole point.
It is connected to cloud wifi expansion.
Let me check some stuff and I'll get back to you.
Roberto.
User avatar
Posts: 29
Joined: Fri Sep 01, 2017 8:15 am
Location: Severna Park, MD
PostPosted: Sun Feb 11, 2018 7:38 pm
:)
Try to learn something about everything and everything about something... Thomas Huxley
210gal DT, 50gal sump/refug, Jebao DCP 10000 return, DIY built stand.

Posts: 12043
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm
PostPosted: Mon Feb 12, 2018 5:33 pm
Do you have Arduino IDE installed in your computer?
If not, download the Reef Angel Installer from the download section of the website and install it.
Connect the cloud wifi expansion to a USB in the computer.
Open Arduino and go to menu Tools->Serial port and select the serial port for the cloud wifi expansion.
The go to Tools->Serial Monitor and make sure that 57600 baud is selected.
Send the log you see on the monitor.
Roberto.
User avatar
Posts: 29
Joined: Fri Sep 01, 2017 8:15 am
Location: Severna Park, MD
PostPosted: Mon Feb 12, 2018 7:17 pm
I do have Arduino IDE installed.
With the Cloud expansion connected, I am unable to select the serial port where it is attached.
When I go to tools in Arduino IDE, "Serial Port" is a grayed out option.
I have tried on the laptop that I use to upload code to the RA* and tried on another desktop with a fresh install of Arduino IDE with the same results; not found.

When I use Device manager (Windows 10) it shows connected there as a "CP2104 USB to UART Bridge Controller." The icon has a superimposed caution icon with the following Device status properties:
-------
The drivers for this device are not installed. (Code 28)

There are no compatible drivers for this device.

To find a driver for this device, click Update Driver.
-------
Try to learn something about everything and everything about something... Thomas Huxley
210gal DT, 50gal sump/refug, Jebao DCP 10000 return, DIY built stand.

Posts: 12043
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm
PostPosted: Mon Feb 12, 2018 7:48 pm
Download the driver from the manufacturer:
https://www.silabs.com/products/develop ... cp-drivers
Roberto.
User avatar
Posts: 29
Joined: Fri Sep 01, 2017 8:15 am
Location: Severna Park, MD
PostPosted: Mon Feb 12, 2018 9:01 pm
Driver installed
Solid blue light
Output:

Failed, rc=-2 try again in 30 seconds
Connecting to cloud server...
Failed, rc=-2 try again in 30 seconds
Connecting to cloud server...
Failed, rc=5 try again in 30 seconds
Connecting to cloud server...
Failed, rc=-2 try again in 30 seconds
Connecting to cloud server...
Failed, rc=-2 try again in 30 seconds
Try to learn something about everything and everything about something... Thomas Huxley
210gal DT, 50gal sump/refug, Jebao DCP 10000 return, DIY built stand.

Posts: 12043
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm
PostPosted: Mon Feb 12, 2018 9:33 pm
That means it is not connected.
Roberto.
User avatar
Posts: 29
Joined: Fri Sep 01, 2017 8:15 am
Location: Severna Park, MD
PostPosted: Mon Feb 12, 2018 9:44 pm
Yep, got that part.
Try to learn something about everything and everything about something... Thomas Huxley
210gal DT, 50gal sump/refug, Jebao DCP 10000 return, DIY built stand.
PreviousNext

Return to Standard

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron