Our DDNS service

Related to the Portal

Posts: 99
Joined: Fri Apr 01, 2011 10:53 am
PostPosted: Sat Jun 11, 2016 11:41 am
hmmm if I simply use astralmind-reef.myreefangel.com, it attempts to connect directly to my router asking for its credentials. I have to add the ":2000" for it to bounce to my reef angel (and from there on it seems fine). Did I miss something ?
User avatar
Posts: 2747
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:20 pm
Location: Illinois
PostPosted: Sat Jun 11, 2016 11:46 am
astralmind wrote:hmmm if I simply use astralmind-reef.myreefangel.com, it attempts to connect directly to my router asking for its credentials. I have to add the ":2000" for it to bounce to my reef angel (and from there on it seems fine). Did I miss something ?

Nope, that is correct. The DDNS service just points a domain name to your home network (ip address). you still need the port to get to the reef angel.

Sent from my XT1585 using Tapatalk

Posts: 99
Joined: Fri Apr 01, 2011 10:53 am
PostPosted: Sat Jun 11, 2016 6:04 pm
binder wrote:
astralmind wrote:hmmm if I simply use astralmind-reef.myreefangel.com, it attempts to connect directly to my router asking for its credentials. I have to add the ":2000" for it to bounce to my reef angel (and from there on it seems fine). Did I miss something ?

Nope, that is correct. The DDNS service just points a domain name to your home network (ip address). you still need the port to get to the reef angel.

Sent from my XT1585 using Tapatalk


Perfect, thanks! Awesome job on the android app btw, had not used it in 3 years, it evolved nicely
User avatar
Posts: 2747
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:20 pm
Location: Illinois
PostPosted: Sat Jun 11, 2016 6:40 pm
astralmind wrote:
binder wrote:
astralmind wrote:hmmm if I simply use astralmind-reef.myreefangel.com, it attempts to connect directly to my router asking for its credentials. I have to add the ":2000" for it to bounce to my reef angel (and from there on it seems fine). Did I miss something ?

Nope, that is correct. The DDNS service just points a domain name to your home network (ip address). you still need the port to get to the reef angel.

Sent from my XT1585 using Tapatalk


Perfect, thanks! Awesome job on the android app btw, had not used it in 3 years, it evolved nicely

Thanks!

Sent from my XT1585 using Tapatalk
User avatar
Posts: 1426
Joined: Fri Mar 29, 2013 3:51 pm
Location: Oklahoma City
PostPosted: Sat Feb 24, 2018 5:34 am
I've been having trouble with this for several days now. I'm unable to get a connection using myreefangel.com through Curt's app. Error 13 failed to connect, but it shows the wrong IP address. My no-ip address works fine, as does the portal. Has the myreefangel.com stopped updating for me?
User avatar
Posts: 2747
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:20 pm
Location: Illinois
PostPosted: Sat Feb 24, 2018 7:58 am
cosmith71 wrote:I've been having trouble with this for several days now. I'm unable to get a connection using myreefangel.com through Curt's app. Error 13 failed to connect, but it shows the wrong IP address. My no-ip address works fine, as does the portal. Has the myreefangel.com stopped updating for me?
I thought I saw something about the service not being available anymore but I don't recall. I would have to search more for it. If it is stopped, I still have my domain available for use. It's not as easy as the RA one but it works and is free.

Sent from my XT1585 using Tapatalk
User avatar
Posts: 2747
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:20 pm
Location: Illinois
PostPosted: Sat Feb 24, 2018 8:15 am
cosmith71 wrote:I've been having trouble with this for several days now. I'm unable to get a connection using myreefangel.com through Curt's app. Error 13 failed to connect, but it shows the wrong IP address. My no-ip address works fine, as does the portal. Has the myreefangel.com stopped updating for me?
yes, the RA ddns was brought down. see this post in the thread.
viewtopic.php?p=56452#p56452
He doesn't elaborate more but it's down.

Sent from my XT1585 using Tapatalk

Posts: 12288
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm
PostPosted: Sat Feb 24, 2018 9:17 am
I need to figure out how to do it on a Linux system, which is what our new server is.
Until then, it is not updating :(
Roberto.
User avatar
Posts: 2747
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:20 pm
Location: Illinois
PostPosted: Sat Feb 24, 2018 10:30 am
rimai wrote:I need to figure out how to do it on a Linux system, which is what our new server is.
Until then, it is not updating :(

just a quick search yielded this
https://yingtongli.me/blog/2017/04/18/dynamic-dns.html
and this
http://andrwe.org/linux/own-ddns

now, i don’t know how well this would work for you but it can give you an idea of how to update the records when you get the values/ip address.


Sent from my iPad using Tapatalk
User avatar
Posts: 1426
Joined: Fri Mar 29, 2013 3:51 pm
Location: Oklahoma City
PostPosted: Sat Feb 24, 2018 10:49 am
That would explain it! I'm up and running on no-ip, so it's not a big deal right now.

Thanks!
PreviousNext

Return to Portal

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron