Portal and U-app fine tuning help

Related to the Portal

Posts: 147
Joined: Sun Mar 20, 2011 1:22 pm
PostPosted: Wed Aug 31, 2016 10:27 am
I am trying to use the portal and app. I have checked my code and it looks like I have everything in there that is needed. When I access the portal it works but the dashboard is incorrect. It is only showing one relay box it should show three. When I first enter portal it is always on a date in Sept 2013 as last data, but I have looked at it since 2013 . If I cycle a relay on the dashboard it will then refresh and show correct data? This only happens on my computer not my Iphone if I access the portal from my phone It is correct dashboard and data is refreshed.
Second issue is when I add the ipaddress that the portal is using to the App it does not work?
Am I correct in using that ip? Also I do have comcast:
Wifi setup went well no issues. green light flashes every sec. no blue light flashing,good right?
I also Went into comcast router and turned on port forwarding :2000 for the ip of the wifi attachment.
Any help on this would be great.Thank you
Here is my Code:

#include <ReefAngel_Features.h>
#include <Globals.h>
#include <RA_Wifi.h>
#include <Wire.h>
#include <OneWire.h>
#include <Time.h>
#include <DS1307RTC.h>
#include <InternalEEPROM.h>
#include <RA_NokiaLCD.h>
#include <RA_ATO.h>
#include <RA_Joystick.h>
#include <LED.h>
#include <RA_TempSensor.h>
#include <Relay.h>
#include <RA_PWM.h>
#include <Timer.h>
#include <Memory.h>
#include <InternalEEPROM.h>
#include <RA_Colors.h>
#include <RA_CustomColors.h>
#include <Salinity.h>
#include <RF.h>
#include <IO.h>
#include <ORP.h>
#include <AI.h>
#include <PH.h>
#include <WaterLevel.h>
#include <Humidity.h>
#include <DCPump.h>
#include <PAR.h>
#include <ReefAngel.h>

////// Place global variable code below here

////// Place global variable code above here

void setup()
// This must be the first line
ReefAngel.Init(); //Initialize controller
ReefAngel.Use2014Screen(); // Let's use 2014 Screen
ReefAngel.AddPARExpansion(); // PAR Expanion Module
// Ports toggled in Feeding Mode
ReefAngel.FeedingModePorts = Port5Bit;
ReefAngel.FeedingModePortsE[0] = Port6Bit | Port7Bit;
// Ports toggled in Water Change Mode
ReefAngel.WaterChangePorts = 0;
ReefAngel.WaterChangePortsE[0] = Port5Bit | Port7Bit | Port8Bit;
// Ports toggled when Lights On / Off menu entry selected
ReefAngel.LightsOnPorts = 0;
ReefAngel.LightsOnPortsE[0] = 0;
// Ports turned off when Overheat temperature exceeded
ReefAngel.OverheatShutoffPorts = 0;
ReefAngel.OverheatShutoffPortsE[0] = Port5Bit;
// Use T1 probe as temperature and overheat functions
ReefAngel.TempProbe = T1_PROBE;
ReefAngel.OverheatProbe = T1_PROBE;
// Set the Overheat temperature setting
InternalMemory.OverheatTemp_write( 869 );
ReefAngel.DDNS("tank" );

// Ports that are always on
ReefAngel.Relay.On( Port1 );
ReefAngel.Relay.On( Port5 );
ReefAngel.Relay.On( Port6 );
ReefAngel.Relay.On( Box3_Port1 );
ReefAngel.Relay.On( Box3_Port2 );
ReefAngel.Relay.On( Box3_Port3 );
ReefAngel.Relay.On( Box3_Port4 );
ReefAngel.Relay.On( Box3_Port5 );
ReefAngel.Relay.On( Box3_Port6 );
ReefAngel.Relay.On( Box3_Port7 );
ReefAngel.Relay.On( Box3_Port8 );
ReefAngel.Relay.On( Box1_Port3 );
ReefAngel.Relay.On( Box1_Port4 );

////// Place additional initialization code below here

////// Place additional initialization code above here

void loop()
ReefAngel.StandardLights( Port2,10,0,19,30 );
ReefAngel.StandardLights( Port3,10,0,19,30 );
ReefAngel.StandardLights( Port4,10,0,19,30 );
ReefAngel.SingleATO( true,Port8,60,0 );
// ReefAngel.StandardHeater( Box1_Port5,627,810 );
ReefAngel.PWM.SetChannel( 0, PWMSlope(10,0,19,30,15,100,60,15) );
ReefAngel.PWM.SetChannel( 1, PWMSlope(10,0,19,30,15,100,60,15) );
ReefAngel.PWM.SetChannel( 2, MoonPhase() );
ReefAngel.PWM.SetChannel( 3, PWMSlope(10,0,19,30,15,100,60,15) );
ReefAngel.PWM.SetChannel( 4, PWMSlope(10,0,19,30,15,100,60,15) );
////// Place your custom code below here

////// Place your custom code above here

// This should always be the last line
ReefAngel.Portal( "bmhair03" );


Posts: 147
Joined: Sun Mar 20, 2011 1:22 pm
PostPosted: Wed Aug 31, 2016 10:29 am
OK I have the portal running fine dashboard correct etc .But still cant get app to work. Any advice there?Thanks

Posts: 147
Joined: Sun Mar 20, 2011 1:22 pm
PostPosted: Wed Aug 31, 2016 10:50 am
Started to just click stuff in App. Now it's working. Did the same as portal cycled a relay and it started working perfectly.
So thank anyway but I'm ok. For now !

Return to Portal

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest