WIFI Cloud and WIFI Attachment on 2 RA plusses

Expansion modules and attachments

Posts: 229
Joined: Thu Nov 15, 2012 11:27 am
PostPosted: Thu Aug 24, 2017 3:34 pm
Hey roberto. Can you confirm if you are getting any info from
My new id. EcamFT. This would be under the old wifi not the cloud unit

Posts: 12272
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm
PostPosted: Thu Aug 24, 2017 3:40 pm
status/chart.aspx?id=EcamFT&filter=t1
Roberto.

Posts: 229
Joined: Thu Nov 15, 2012 11:27 am
PostPosted: Thu Aug 24, 2017 7:17 pm
Thanks for that Roberto... now here is an interesting one. I fixed the original WIFI extender.

When I attach it to the controller it transmit information under ecam but doesn't transmit when I change the forum name to ecamFT. I'm probably going to change the name on the cloud wifi...

but wanted to know if there is some code embedded in the wifi module itself that holds on to my user name.

Also even if I upload code with ecamFT in the code. the module still transmits it under ecam.

Hope this makes sense


I'm about to start working on the cloud wifi next.. hopefully we can put this thread to rest....

Again thanks for all the help

Posts: 12272
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm
PostPosted: Thu Aug 24, 2017 7:28 pm
Which one are you talking about?
Regular wifi only uses information from RA.
Could wifi uses information from RA and attachment itself.
Roberto.

Posts: 229
Joined: Thu Nov 15, 2012 11:27 am
PostPosted: Thu Aug 24, 2017 7:51 pm
The regular WIFI... I fixed it and placed it on my second controller. the one that I named ecamFT.

this will only work if I keep the name ecam. If I change it to ecamFT it doesn't matter and will not feed any data. it will only transmit under ecam.

Either way... I can control the second controller with the old wifi... I am happy...

now I will focus on getting the cloud wifi working. Only catch with that is that I have to use the ecamFT to make that work..... So here goes nothing... Get the popcorn ready!!!!!

Posts: 35
Joined: Tue Aug 22, 2017 8:00 pm
PostPosted: Thu Aug 24, 2017 9:28 pm
Okay here is the new code generated and uploaded from the web wizard. this was done as ecamFT But there is still no data being relayed to the server (still getting Connected but 0.0) and my cloud link is blinking cyan. Whats next boss


Code: Select all
#include <ReefAngel_Features.h>
#include <Globals.h>
#include <RA_Wifi.h>
#include <Wire.h>
#include <OneWire.h>
#include <Time.h>
#include <DS1307RTC.h>
#include <InternalEEPROM.h>
#include <RA_NokiaLCD.h>
#include <RA_ATO.h>
#include <RA_Joystick.h>
#include <LED.h>
#include <RA_TempSensor.h>
#include <Relay.h>
#include <RA_PWM.h>
#include <Timer.h>
#include <Memory.h>
#include <InternalEEPROM.h>
#include <RA_Colors.h>
#include <RA_CustomColors.h>
#include <Salinity.h>
#include <RF.h>
#include <IO.h>
#include <ORP.h>
#include <AI.h>
#include <PH.h>
#include <WaterLevel.h>
#include <Humidity.h>
#include <DCPump.h>
#include <PAR.h>
#include <ReefAngel.h>

////// Place global variable code below here


////// Place global variable code above here


void setup()
{
    // This must be the first line
    ReefAngel.Init();  //Initialize controller
    ReefAngel.AddStandardMenu();  // Add Standard Menu
    ReefAngel.Use2014Screen();  // Let's use 2014 Screen
    ReefAngel.AddSalinityExpansion();  // Salinity Expansion Module
    ReefAngel.AddPHExpansion();  // pH Expansion Module
    // Ports toggled in Feeding Mode
    ReefAngel.FeedingModePorts = Port1Bit | Port6Bit | Port7Bit | Port8Bit;
    ReefAngel.FeedingModePortsE[0] = 0;
    ReefAngel.FeedingModePortsE[1] = Port3Bit | Port5Bit;
    // Ports toggled in Water Change Mode
    ReefAngel.WaterChangePorts = Port1Bit | Port5Bit | Port6Bit | Port7Bit | Port8Bit;
    ReefAngel.WaterChangePortsE[0] = 0;
    ReefAngel.WaterChangePortsE[1] = Port2Bit | Port3Bit | Port6Bit | Port7Bit;
    // Ports turned off when Overheat temperature exceeded
    ReefAngel.OverheatShutoffPorts = Port4Bit | Port6Bit | Port7Bit | Port8Bit;
    ReefAngel.OverheatShutoffPortsE[0] = 0;
    ReefAngel.OverheatShutoffPortsE[1] = Port1Bit | Port2Bit | Port3Bit | Port6Bit | Port7Bit;
    // Ports toggled when Lights On / Off menu entry selected
    ReefAngel.LightsOnPorts = Port2Bit;
    ReefAngel.LightsOnPortsE[0] = 0;
    ReefAngel.LightsOnPortsE[1] = Port1Bit | Port4Bit | Port8Bit;
    // Use T1 probe as temperature and overheat functions
    ReefAngel.TempProbe = T1_PROBE;
    ReefAngel.OverheatProbe = T1_PROBE;
    // Set the Overheat temperature setting
    InternalMemory.OverheatTemp_write( 825 );

    // Ports that are always on
    ReefAngel.Relay.On( Port3 );
    ReefAngel.Relay.On( Port6 );
    ReefAngel.Relay.On( Port7 );
    ReefAngel.Relay.On( Port8 );
    ReefAngel.Relay.On( Box2_Port5 );

    ////// Place additional initialization code below here


    ////// Place additional initialization code above here
}

void loop()
{
    ReefAngel.StandardLights( Box2_Port1,13,30,21,0 );
    ReefAngel.StandardHeater( T1_PROBE,Port1,778,790 );
    ReefAngel.StandardLights( Port2,13,0,22,0 );
    ReefAngel.StandardHeater( T1_PROBE,Box2_Port2,778,0 );
    ReefAngel.Relay.DelayedOn( Box2_Port3,2 );
    ReefAngel.StandardLights( Port4,14,0,20,0 );
    ReefAngel.Relay.Set( Box2_Port4, !ReefAngel.Relay.Status( Port2 ) );
    ReefAngel.SingleATO( true,Port5,900,0 );
    ReefAngel.StandardHeater( T1_PROBE,Box2_Port6,770,0 );
    ReefAngel.CO2Control( Box2_Port7,725,720 );
    ReefAngel.StandardLights( Box2_Port8,13,30,21,30 );
    if ( ReefAngel.Relay.Status( Port6 ) ) ReefAngel.Relay.On( Port7 );
    if ( ReefAngel.Relay.Status( Port6 ) ) ReefAngel.Relay.On( Port8 );
    if ( ReefAngel.Relay.Status( Port6 ) ) ReefAngel.Relay.On( Box1_Port3 );
    if ( ReefAngel.Relay.Status( Port2 ) ) ReefAngel.Relay.Off( Box1_Port4 );
    if ( ReefAngel.HighATO.IsActive() == 1 ) ReefAngel.Relay.Off( Box1_Port3 );

    ////// Place your custom code below here


    ////// Place your custom code above here

    ReefAngel.CloudPortal();
    // This should always be the last line
    ReefAngel.ShowInterface();
}



// RA_STRING1=null
// RA_STRING2=null
// RA_STRING3=null

Posts: 229
Joined: Thu Nov 15, 2012 11:27 am
PostPosted: Sat Aug 26, 2017 7:10 am
Bump

Posts: 12272
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm
PostPosted: Sat Aug 26, 2017 7:52 am
There was data right after you posted this.
status/chart.aspx?id=ecamft&filter=t1
Then you did something yesterday that changed
Roberto.

Posts: 35
Joined: Tue Aug 22, 2017 8:00 pm
PostPosted: Sat Aug 26, 2017 9:42 am
Roberto. Can you look at the post of my code. I don't know what to do from this point.

From my end portal still says 0. I introduced the code for reef angel cloud and I'm able to upload from webwizard.

But it still not working. What's missing ?

Posts: 35
Joined: Tue Aug 22, 2017 8:00 pm
PostPosted: Sat Aug 26, 2017 9:44 am
[quote="rimai"]There was data right after you posted this.



Did this data come from cloud or regular wifi. I was messing around with the user names.

Ecam = is old wifi units. This is working no issues

EcamFT is cloud wifi now. Still no data for me from the cloud uapp
PreviousNext

Return to Addons

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron