What causes Bus Lock?

Expansion modules and attachments

Posts: 263
Joined: Wed Jan 01, 2014 7:26 am
PostPosted: Fri Mar 02, 2018 5:19 pm
My pH expansion lasted about 8 hours today before it caused a bus lock. Previous to that it only lasted about an hour before causing one. Seems to be kind of random. I only get bus locks when it is connected now. I've tried different ports on the expansion hub. I don't see corrosion on the USB cable.

Any suggestions on what to look for?

Posts: 12188
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm
PostPosted: Sat Mar 03, 2018 8:37 pm
Are any of the expansion bus USB cables around any source of interference?
Roberto.

Posts: 263
Joined: Wed Jan 01, 2014 7:26 am
PostPosted: Sun Mar 04, 2018 5:58 am
Probably, depending on how close it can be to AC cords and Vortech cables. My plywood board it is all screwed too is a mess.

I had only a relay expansion and 16 channel dimmer expansion on the expansion hub and was getting them all day yesterday. I took the dimmer expansion off and put the pH expansion back on, and it has been stable since then. Maybe there's something about the 16 channel board that doesn't like the expansion hub? It always ran fine when it was the only expansion I had hooked to my base Relay box.

Posts: 263
Joined: Wed Jan 01, 2014 7:26 am
PostPosted: Thu Apr 12, 2018 4:09 am
I've been watching it for a while now. I took the cable that goes from the relay expansion box and to the second relay box and coiled it up instead of letting it snake in and out of the other cables and can report that it doesn't bus lock anymore. I didn't expect that to work, but it clearly does.

Return to Addons

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

cron