Expansion hub causing buslock

Expansion modules and attachments

Posts: 158
Joined: Thu Nov 24, 2011 9:50 pm
Location: Golden, CO
PostPosted: Wed Dec 26, 2018 2:51 pm
I have an expansion hub from the early days. It worked when I put it away 5 years ago but now all I get are intermittent bus locks when I use it.

Are there any firmware or code updates I would need to do to make this expansion hub function with the star? I've tried it with and without the 5v power supply and with two different usb cables. One cable worked better than the other. They're old so I'll go get a new cable if there isn't anything that can be done firmware wise...

Thanks.
Image

Posts: 12445
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm
PostPosted: Wed Dec 26, 2018 4:49 pm
The expansion hub doesn't have any firmware. It is just hardware.
Roberto.

Posts: 158
Joined: Thu Nov 24, 2011 9:50 pm
Location: Golden, CO
PostPosted: Thu Dec 27, 2018 1:20 am
New cable didn't help so I pulled the Expansion Hub apart. I checked resistance of all the resistors, they were all comparable. It looked clean and without corrosion.

I washed it down with 90% rubbing alcohol an tossed it onto a furnace vent to dry it out.

So far so good! At this point I can only assume there was some conductive debris I couldn't see that was shorting something. I'll post an update if anything changes...
Image

Return to Addons

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest