Updated to 1.1.0, Screen dead

Related to the development libraries, released by Curt Binder

Posts: 5
Joined: Sat Sep 07, 2013 5:31 pm
PostPosted: Sun Nov 03, 2013 1:55 pm
I updated to the new libraries today and now my screen is random colors and lines. I removed my custom screen and graph code and the problem is still there. The attached code is the stripped down version, my portal and app still work normally only the controller screen is not operating normally. I attempted updating the code multiple times with the same result, it is a non plus ra, with a gen 1 screen and wifi.
Attachments
sketch_nov3_2013_v1.ino
(2.19 KiB) Downloaded 101 times

Posts: 12200
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm
PostPosted: Sun Nov 03, 2013 1:59 pm
Try adding this to your setup() section:
Code: Select all
  InternalMemory.LCDID_write(0);
Roberto.

Posts: 5
Joined: Sat Sep 07, 2013 5:31 pm
PostPosted: Sun Nov 03, 2013 2:08 pm
It did change things, now the screen is just all black but backlit. I attached the code to make sure I placed the command in the correct place. Thanks for your help.
Attachments
sketch_nov3_2013_v1.ino
(2.23 KiB) Downloaded 101 times

Posts: 12200
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm
PostPosted: Sun Nov 03, 2013 2:13 pm
My bad...
Misread the 1st post.
Gen 1 needs to be like this:
Code: Select all
  InternalMemory.LCDID_write(255);

It's placed correctly.
Roberto.

Posts: 5
Joined: Sat Sep 07, 2013 5:31 pm
PostPosted: Sun Nov 03, 2013 3:06 pm
Well now its back to the random colors and lines again. I attached my code with the custom menu and graph. I tried loading this code (with the line you suggested) to see if that made any difference. Unfortunately, no.
Attachments
sketch_nov3_2013_v1.ino
(2.8 KiB) Downloaded 94 times

Posts: 12200
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm
PostPosted: Sun Nov 03, 2013 4:11 pm
I think it is unrelated to the lib update.
Your screen may just be bad.
Can you check if it is properly seated?
Roberto.

Posts: 5
Joined: Sat Sep 07, 2013 5:31 pm
PostPosted: Sun Nov 03, 2013 4:21 pm
I reseated the screen with no changes, it is just weird that it worked perfectly until I updated the library and then controller.

Posts: 12200
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm
PostPosted: Sun Nov 03, 2013 5:10 pm
Does it do that with the example codes too?
Roberto.

Posts: 5
Joined: Sat Sep 07, 2013 5:31 pm
PostPosted: Sun Nov 03, 2013 5:29 pm
When I load examplecode1 I go back to a black screen.

Return to Development Libraries

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron