host unreachable error

Community contributed apps

Posts: 178
Joined: Wed Nov 12, 2014 3:10 pm
Location: An Oklahoman in Ohio
PostPosted: Sun May 31, 2015 9:34 pm
binder wrote:Lol...no I don't hate you. It is just part of getting things up and running.

I would get the port forwarding corrected and that should get things working.
As for the dynamic dns, using the one provided by reef angel is probably the easiest (once you have port forwarding working).



Sent from my iPad mini


For some reason I can not get the port forwarding to work. I have been working on it since Thursday and have had no luck. I have read article after article and still it is just not working. Do you have any advice in this area? I must be missing something but have no idea what it is.
Image
User avatar
Posts: 2748
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:20 pm
Location: Illinois
PostPosted: Mon Jun 01, 2015 12:42 pm
with the port forwarding, there are a couple things you must do..
1. assign a static ip to the reef angel either via static ip or a static dhcp lease
2. forward port 2000 tcp in your router to the static reef angel ip at port 2000 tcp
3. ensure you have a dynamic dns host name point to your router / public ip

the first 2 options give people trouble. i would focus on them in this order. make sure you can communicate with your controller at its internal ip address. then make certain the port is open and forwarding, then worry about the dynamic dns.


Sent from my iPad mini

Posts: 178
Joined: Wed Nov 12, 2014 3:10 pm
Location: An Oklahoman in Ohio
PostPosted: Mon Jun 01, 2015 2:36 pm
On the wifi adapter, the blue light is on solid and then it will fast blink and the green will slow blink. Could something with it not be setup correctly?
Image

Posts: 12306
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm
PostPosted: Mon Jun 01, 2015 3:05 pm
blink blue led means it is not connected to your router.
Roberto.

Posts: 178
Joined: Wed Nov 12, 2014 3:10 pm
Location: An Oklahoman in Ohio
PostPosted: Mon Jun 01, 2015 6:20 pm
What about it being solid blue? It is sold blue 90% of the time and then will fast blink blue and slow blink green.

I am really confused because it was working fine with the portal for about 3 weeks then just stopped and i did absolutely nothing to it.

Should i reset the Wi-Fi and go through the setup again? Any other suggestions?
Image

Posts: 178
Joined: Wed Nov 12, 2014 3:10 pm
Location: An Oklahoman in Ohio
PostPosted: Mon Jun 01, 2015 11:29 pm
OK, so after redoing everything i have at least made some headway.

The wifi adapter started working correctly once i unplugged it from the controller and plugged it back in

Setup a new DNS so the app is working on the wifi and on the cellular network.

The Portal on the other hand is a different story.

I put the new DNS info in on the Control Panel - Profile screen and it will update, still says Host Unreachable Error, for a moment, but unable to toggle any of the relays or access the internal memory, and then it reverts back to an IP address which doesn't work.

So this is basically a Portal issue now, should I start a new thread there? I read a thread which had the same issue going on but its resolve is not working for me.
Image
User avatar
Posts: 2748
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:20 pm
Location: Illinois
PostPosted: Tue Jun 02, 2015 1:53 pm
MDB1029 wrote:OK, so after redoing everything i have at least made some headway.

The wifi adapter started working correctly once i unplugged it from the controller and plugged it back in

Setup a new DNS so the app is working on the wifi and on the cellular network.

The Portal on the other hand is a different story.

I put the new DNS info in on the Control Panel - Profile screen and it will update, still says Host Unreachable Error, for a moment, but unable to toggle any of the relays or access the internal memory, and then it reverts back to an IP address which doesn't work.

So this is basically a Portal issue now, should I start a new thread there? I read a thread which had the same issue going on but its resolve is not working for me.
thats good to hear things are moving in the right direction.
I'm not sure about the portal issue though. roberto would be a better answer for that. yeah, i would think that starting a new thread over there would be smart...so it can be easier to locate in the future for others having a similar issue.


Sent from my iPad mini

Posts: 178
Joined: Wed Nov 12, 2014 3:10 pm
Location: An Oklahoman in Ohio
PostPosted: Thu Jun 04, 2015 4:23 pm
binder wrote:thats good to hear things are moving in the right direction.
I'm not sure about the portal issue though. roberto would be a better answer for that. yeah, i would think that starting a new thread over there would be smart...so it can be easier to locate in the future for others having a similar issue.


Sent from my iPad mini


So as i was typing out that everything was working, Portal, and App, it decided nothing was going to work at all. So i am basically back to square one 1 minute after i was 100% done. :(

I have no idea why it stopped again but needless to say i am extremely frustrated.
Image
User avatar
Posts: 2748
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:20 pm
Location: Illinois
PostPosted: Thu Jun 04, 2015 6:27 pm
I wonder if something is going on with your wifi module. sometimes they can drop their connection to the controller and have to be unplugged and plugged back in.

Sent from my Nexus 7

Posts: 12306
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm
PostPosted: Thu Jun 04, 2015 6:30 pm
Is it blinking blue?
Roberto.
PreviousNext

Return to Apps

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron