problem rele raffreddamento

Basic / Standard Reef Angel hardware

Posts: 7
Joined: Sat Jul 21, 2018 7:41 am
PostPosted: Wed Aug 29, 2018 11:34 am
salve,
ho un problema con la funzione del raffreddamento.
metto che si attiva a 25.8 e si disattiva a 25. pero si stacca a 25.8 non so come risolvere grazie di seguito il codice:
#include <ReefAngel_Features.h>
#include <Globals.h>
#include <RA_Wifi.h>
#include <Wire.h>
#include <OneWire.h>
#include <Time.h>
#include <DS1307RTC.h>
#include <InternalEEPROM.h>
#include <RA_NokiaLCD.h>
#include <RA_ATO.h>
#include <RA_Joystick.h>
#include <LED.h>
#include <RA_TempSensor.h>
#include <Relay.h>
#include <RA_PWM.h>
#include <Timer.h>
#include <Memory.h>
#include <InternalEEPROM.h>
#include <RA_Colors.h>
#include <RA_CustomColors.h>
#include <Salinity.h>
#include <RF.h>
#include <IO.h>
#include <ORP.h>
#include <AI.h>
#include <PH.h>
#include <WaterLevel.h>
#include <Humidity.h>
#include <DCPump.h>
#include <PAR.h>
#include <ReefAngel.h>

////// Place global variable code below here


////// Place global variable code above here


void setup()
{
// This must be the first line
ReefAngel.Init(); //Initialize controller
ReefAngel.AddStandardMenu(); // Add Standard Menu
ReefAngel.Use2014Screen(); // Let's use 2014 Screen
ReefAngel.SetTemperatureUnit( Celsius ); // set to Celsius Temperature
// Ports toggled in Feeding Mode
ReefAngel.FeedingModePorts = Port4Bit;
// Ports toggled in Water Change Mode
ReefAngel.WaterChangePorts = Port2Bit | Port3Bit | Port5Bit | Port7Bit | Port8Bit;
// Ports turned off when Overheat temperature exceeded
ReefAngel.OverheatShutoffPorts = 0;
// Ports toggled when Lights On / Off menu entry selected
ReefAngel.LightsOnPorts = 0;
// Use T1 probe as temperature and overheat functions
ReefAngel.TempProbe = T1_PROBE;
ReefAngel.OverheatProbe = T1_PROBE;
// Set the Overheat temperature setting
InternalMemory.OverheatTemp_write( 294 );

// Ports that are always on
ReefAngel.Relay.On( Port5 );
ReefAngel.Relay.On( Port6 );
ReefAngel.Relay.On( Port7 );

////// Place additional initialization code below here


////// Place additional initialization code above here
}

void loop()
{
ReefAngel.StandardHeater( T1_PROBE,Port1,220,252 );
ReefAngel.StandardATO( Port2,10 );
ReefAngel.Relay.DelayedOn( Port3,2 );
ReefAngel.PHControl( Port4,695,646 );
ReefAngel.StandardFan( T1_PROBE,Port8,258,255 );
ReefAngel.PWM.SetDaylight( PWMSlope( 9,0,17,0,15,70,60,0 ) );
ReefAngel.PWM.SetActinic( PWMSlope( 9,0,17,0,15,70,60,0 ) );

////// Place your custom code below here


////// Place your custom code above here

ReefAngel.Portal( "ROBBYMAN86" );
// This should always be the last line
ReefAngel.ShowInterface();
}



// RA_STRING1=null
// RA_STRING2=null
// RA_STRING3=null
// RA_LABEL LABEL_ACTINIC=Actinic
// RA_LABEL LABEL_DAYLIGHT=Daylight

Posts: 26
Joined: Sat Jan 07, 2012 12:56 am
PostPosted: Wed Aug 29, 2018 12:28 pm
He said that have an issues with fan function although he programmed on 25,5 and off 25,0, once the Temperature go down 25,5 the fan stop . The fan start at 25,6




Inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk

Posts: 7
Joined: Sat Jul 21, 2018 7:41 am
PostPosted: Thu Aug 30, 2018 10:56 pm
no one who can help me? I'm also trying to send a message to rimai, but I'm not authorized

Posts: 12306
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:47 pm
PostPosted: Thu Aug 30, 2018 11:46 pm
I think it should be 255,258.
Did you use the wizard and entered the correct values?
Roberto.

Posts: 7
Joined: Sat Jul 21, 2018 7:41 am
PostPosted: Thu Aug 30, 2018 11:49 pm
rimai wrote:I think it should be 255,258.
Did you use the wizard and entered the correct values?

thanks for the answer, I used the wizard and on turned on I put 25.8 and off at 25.5

Posts: 7
Joined: Sat Jul 21, 2018 7:41 am
PostPosted: Thu Aug 30, 2018 11:53 pm
Here this pictureImage

Inviato dal mio CLT-L09 utilizzando Tapatalk

Posts: 7
Joined: Sat Jul 21, 2018 7:41 am
PostPosted: Sat Sep 01, 2018 4:28 am
?????

Inviato dal mio CLT-L09 utilizzando Tapatalk
User avatar
Posts: 2748
Joined: Fri Mar 18, 2011 6:20 pm
Location: Illinois
PostPosted: Sat Sep 01, 2018 1:34 pm
The fan will turn on at 25.8 and continue to run until temperature lowers to 25.5. it will not turn on again until the temperature increases to 25.8 again. So there can be a 0.3 degree fluctuation of temperature.

Sent from my XT1585 using Tapatalk

Posts: 7
Joined: Sat Jul 21, 2018 7:41 am
PostPosted: Sat Sep 01, 2018 2:28 pm
binder wrote:The fan will turn on at 25.8 and continue to run until temperature lowers to 25.5. it will not turn on again until the temperature increases to 25.8 again. So there can be a 0.3 degree fluctuation of temperature.

Sent from my XT1585 using Tapatalk

So it should be, instead at 25.8 it goes out


Inviato dal mio CLT-L09 utilizzando Tapatalk

Posts: 7
Joined: Sat Jul 21, 2018 7:41 am
PostPosted: Mon Sep 03, 2018 1:30 pm
hi, problem solved thanks to sebimme,
the problem was in the code that was created by the online widard, I redid the code with the arduino program and it went well,
but there is a problem I do not download the labels from the portal
Next

Return to Standard

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron