Page 1 of 1

unable to upload anythinh

Posted: Wed Feb 13, 2013 7:51 pm
by emict326
#include <ReefAngel_Features.h>
#include <Globals.h>
#include <RA_Wifi.h>
#include <Wire.h>
#include <OneWire.h>
#include <Time.h>
#include <DS1307RTC.h>
#include <InternalEEPROM.h>
#include <RA_NokiaLCD.h>
#include <RA_ATO.h>
#include <RA_Joystick.h>
#include <LED.h>
#include <RA_TempSensor.h>
#include <Relay.h>
#include <RA_PWM.h>
#include <Timer.h>
#include <Memory.h>
#include <InternalEEPROM.h>
#include <RA_Colors.h>
#include <RA_CustomColors.h>
#include <Salinity.h>
#include <RF.h>
#include <IO.h>
#include <ORP.h>
#include <AI.h>
#include <PH.h>
#include <WaterLevel.h>
#include <ReefAngel.h>

////// Place global variable code below here


////// Place global variable code above here


void setup()
{
    // This must be the first line
    ReefAngel.Init(); //Initialize controller
    // Ports toggled in Feeding Mode
    ReefAngel.FeedingModePorts = Port1Bit;
    // Ports toggled in Water Change Mode
    ReefAngel.WaterChangePorts = Port1Bit | Port4Bit | Port6Bit;
    // Ports toggled when Lights On / Off menu entry selected
    ReefAngel.LightsOnPorts = Port2Bit | Port3Bit;
    // Ports turned off when Overheat temperature exceeded
    ReefAngel.OverheatShutoffPorts = Port2Bit | Port3Bit | Port4Bit;
    // Use T1 probe as temperature and overheat functions
    ReefAngel.TempProbe = T1_PROBE;
    ReefAngel.OverheatProbe = T1_PROBE;


    // Ports that are always on
    ReefAngel.Relay.On( Port1 );

    ////// Place additional initialization code below here
    

    ////// Place additional initialization code above here
}

void loop()
{
    ReefAngel.DayLights( Port2 );
    ReefAngel.ActinicLights( Port3 );
    ReefAngel.StandardHeater( Port4 );
    ReefAngel.StandardFan( Port5 );
    ReefAngel.SingleATOHigh( Port6 );
    ////// Place your custom code below here
    if (ReefAngel.LowATO.IsActive()) ReefAngel.Relay.Off(Port6);
if (ReefAngel.HighATO.IsActive()) if (ReefAngel.LowATO.IsActive()) ReefAngel.Relay.Off(Port1);

    ////// Place your custom code above here

    // This should always be the last line
    ReefAngel.Portal( "emict326" );
    ReefAngel.ShowInterface();
}



there is my code generated by the reef angle wizard, every time i try to upload it i get an errror ocured need help

Re: unable to upload anythinh

Posted: Wed Feb 13, 2013 9:20 pm
by rimai
Can you check if you have the correct board and serial port on Tools->Board and Tools->Serial Port?

Re: unable to upload anythinh

Posted: Wed Feb 13, 2013 9:24 pm
by emict326
i have com port 5 and angle + controller aselected

Re: unable to upload anythinh

Posted: Wed Feb 13, 2013 9:25 pm
by rimai
Is there any other serial port available?
I'm assuming you do have RA+, right?

Re: unable to upload anythinh

Posted: Wed Feb 13, 2013 9:27 pm
by emict326
yes i do, and i just pluged in the cable and com port 5 is what it selected i am not sure what that means

Re: unable to upload anythinh

Posted: Wed Feb 13, 2013 9:30 pm
by rimai
Do you have more than 1 port listed? Try the other ones.

Re: unable to upload anythinh

Posted: Wed Feb 13, 2013 9:32 pm
by emict326
no i do not have more than one port listed, i tryed to coppy the error codes but have been unable

Re: unable to upload anythinh

Posted: Wed Feb 13, 2013 9:33 pm
by rimai
Is the black wire on the very far right pin?

Re: unable to upload anythinh

Posted: Wed Feb 13, 2013 9:34 pm
by emict326
i get error "class TwoWire' has no memeber named write C:\User\kevin

Re: unable to upload anythinh

Posted: Wed Feb 13, 2013 9:35 pm
by emict326
yes it is

Re: unable to upload anythinh

Posted: Wed Feb 13, 2013 9:36 pm
by rimai
Oh, you are getting compile errors...
Uninstall the RA installer and delete the folder "Documents\Arduino"
Then download and install the new installer.

Re: unable to upload anythinh

Posted: Wed Feb 13, 2013 9:40 pm
by emict326
where can i find the new ra installer

Re: unable to upload anythinh

Posted: Wed Feb 13, 2013 9:52 pm
by rimai

Re: unable to upload anythinh

Posted: Wed Feb 13, 2013 10:10 pm
by emict326
thanks it is up and running great, and the wii fi tool was great help.